Couperose

Pigment en couperose Met Elos huidverbetering wordt uw huid weer prachtig egaal en bent u verlost van verkleuringen. Elos is de meest populaire huidverjongingsbehandeling in de Verenigde Staten en sinds korte tijd ook in Nederland te verkrijgen.

Couperose verwijderen kan veilig en effectief.

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillen vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Er zijn dan ook veel puisten op de huid zichtbaar. Ook kunnen er losse vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd.

couperose

Een (deel-)behandeling is vanaf €45,- (Prijslijst Couperose behandelingen) “ Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.” Cosmetique Totale is met haar team van gespecialiseerde huidtherapeuten zeer ervaren met couperose laserbehandelingen en daarmee het verfrissen van de huid. Naast het verminderen van couperose, roodheden en rode vaatjes pakt de Elostechniek ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadigingen aan.

Waarom een couperose behandeling?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald, een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers, ontaardden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperosebehandeling door middel van de Elostechniek. Een dermatologisch verantwoordde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Consult:

Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op. De soort couperose behandeling wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Ook worden er voor- en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. Zorg dat een Elos of laserbehandeling altijd wordt uitgevoerd door een HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeut of andere medische specialist. Tijdens het eerste consult kan er ook een verwijzing worden gegeven voor uw zorgverzekeraar. Als u volgens u verzekeringspolis recht heeft op een vergoeding dan wordt een behandeling bij Cosmetique Totale ook altijd vergoed.

Hoe werkt een laserbehandeling van couperose?

De couperose behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls ‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het plaatselijk in het vaatje om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt en na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elostechniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uw-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Nabehandeling couperose

Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan worden simpelweg de kop ingedrukt met een of enkele onderhoudsbehandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij Cosmetique Totale werken uitsluitend HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten, die lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat hoog in het vaandel. Cosmetique Totale wordt mede daarom erkend door alle zorgverzekeraars en behandelingen zullen veelal vergoed worden. Cosmetique Totale heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

volgende_l Home

Contact volgende_r