HEB JIJ LAST VAN PIGMENTVLEKKEN?
DE COSMELAN BEHANDELING IS DE
NUMMER 1 BEHANDELING WERELDWIJD TEGEN PIGMENT!

WAT IS COSMELAN?

 

 

De Cosmelan behandeling bestaat uit een behandeling gecombineerd met thuisproducten. Tijdens de behandeling in de praktijk wordt er een masker aangebracht die op het pigment in de huid werkt. Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat.

VOOR WIE?

 

 

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken, zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze, ontstekingen als gevolg van acne of huidbeschadigingen en zonschade.

Het pigment ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen met l peeling behandelingen. Zwangerschapsmasker (melasma) is bijvoorbeeld een veel voorkomende pigmentaandoening die vaak lastig te behandelen is. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

De ingrediënten gebruikt in de producten van Cosmelan zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het masker en de thuisproducten. Amalan heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase, dit is een enzym die verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort)

Bij welke huidproblemen kan Cosmelan worden ingezet?

 

 

 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Ouderdomsvlekken
 • Sproeten
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
 • Zonschade
 • Huidverjonging

ONZE WERKWIJZE?

 

 

Tijdens een intake gesprek leggen we je het gehele traject uit. Wat je kan verwachten en hoe je de thuisproducten moet gebruiken.

Bij THE PEELING CLINIC by Looxs volg je de volgende stappen:

 1. Intake, huidscan met de observ 520
 2. Je komt 7-10 dagen voorafgaand aan de Cosmelan 1 behandeling in de kliniek voor een voorbereidende peeling, dit omdat de huid voorbereid moet worden op de Cosmelan behandeling.
 3. 7-10 dagen na jouw voorbereidende peeling kom je in de clinic voor Cosmelan 1, dit is een masker die gedurende 8-12 uur op het gezicht moet blijven, afhankelijk van de huidconditie. Let op! Dit masker heeft een mosterd kleur, dus dit betekent dat dit masker wel zichtbaar is! Je zult dus met het masker op naar huis gaan. Kom daarom met de auto en parkeer voor de deur!
  Thuis verwijder je zelf het masker met heel veel lauw water. Vervolgens blijf je gedurende 2 dagen de inbegrepen Melan recovery en de Melan 130 smeren.
 4. Na 2 dagen komt je terug in de kliniek voor een na-controle, daar ontvang je de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en moet 10 minuten intrekken. Hiervoor krijg je uitgebreide instructies.

BEHANDELFREQUENTIE

Het masker van Cosmelan wordt maar 1 aangebracht. Om de terugkeer van vlekken te voorkomen en/of te verminderen, is het zeer belangrijk om na de behandeling de huid thuis goed te blijven verzorgen. Het is belangrijk om de Melan 130 zonbescherming te blijven gebruiken.

Tevens wordt aangeraden om de Cosmelan 2, tot een jaar na de behandeling in de avond te blijven gebruiken om het resultaat te behouden.

NA DE BEHANDELING

 • Na het masker ( aangebracht in onze clinic) is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruik je de meegeleverde Melan Recovery crème.
 • Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Melan recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen wanneer het schilferen heel erg is.
 • Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren! In 95% van de gevallen wordt het beste resultaat behaald tussen de 1-4 weken. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwenen.

PRIJZEN

 

 

Een Cosmelan pakket kost: €750,-. Hier zit bij inbegrepen:

 • 1 voorbereidende peeling
 • 1 Cosmelan behandeling
 • de nacontrole.
 • Een korte herstel behandeling.

Tevens bevat het de volgende thuisproducten:

 • Cosmelan 2,
 • Melan recovery
 • Melan 130+ SPF

PRIJZEN

 

 

Pijzen Producten los:

Cosmelan 2 € 193,50

Melan 130 SPF € 55

Melan Recovery € 71

Melan Recovery € 71,50

Hydra Milk Cleanser € 35

Hydratonic € 40

volgende_l Home

Contact volgende_r