Striae

Wat zijn striae?

Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd.

Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd, bij overgewicht, en na extreem trainen zoals bij bodybuilding. Striae kunnen ook ontstaan door medicatie en komen voor bij sommige aandoeningen. In het begin zijn de strepen paars of felrood.

Met de jaren worden ze iets ivoorachtig van kleur. Striae geven verder geen gezondheidsklachten maar zijn met name erg cosmetisch belastend.

Zeker 70% van de vrouwen en 40% van de mannen heeft met dit probleem te maken en heeft striae met een crème geprobeerd te voorkomen of probeert striae met een crème te verwijderen.

Striae littekens verwijderen | eMatrix

Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen is de eMatrix de enige klinisch bewezen methode. De sublatieve eMatrix techniek is noch laser noch lichttherapie (IPL). Het is een opzichzelfstaande therapie op basis van gefractioneerde bipolaire radiofrequentie. Deze energie maakt diep in de striae minuscule gaatjes in de vorm van een matrix terwijl de rest van de opperhuid intact blijft. Er wordt een sterke wondgenezing gecreëerd in de diepe huidlaag waardoor deze kleine gaatjes zich opvullen met nieuw, gezond huidweefsel. Omdat de omliggende opperhuid zo veel mogelijk intact is gebleven kunnen deze cellen het huidherstel nog meer bespoedigen. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en ook de hersteltijd is vele malen korter dan traditionele laserbehandelingen voor striae. De nieuwe huid die is ontstaan doet de striae langzaam vervagen. De huid wordt egaler van kleur en ook zal de structuur verbeteren.

Er zijn gemiddeld 3-5 striae behandelingen nodig om de 4-6 weken voor het verwijderen van striae. Na elke behandeling is er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar. Als gevolg van het verhoogde collageenniveau en de aanmaak van nieuwe huidcellen in en rondom de striae zal er ook een huidverstrakking plaats vinden. Als er extra huidverstrakking gewenst is dan is het advies om de eMatrix behandeling te combineren met een Elos WRA behandeling. Er zijn na de eMatrix striae behandelingen geen onderhoudsbehandelingen nodig als er geen verandering in gewicht plaatsvindt of nieuwe striae ontstaan.

Striae verwijderen klinisch bewezen | CE keurmerk

Het is klinisch bewezen dat de eMatrix de verschijning en verkleuring van striae kan verminderen. Daarnaast is het aangetoond veilig met minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd. De sublatieve eMatrix methode bezit het CE-keurmerk op de behandeling van striae, acne littekens en algehele huidverbetering. De CE-markering geeft aan dat de eMatrix voldoet aan de minimumeisen voor het verminderen van striae. Ook is de behandeling bewezen veilig voor gezondheid en milieu. Alles is opgesteld door de EU. Kortom, de eMatrix doet wat het belooft.

De eMatrix is veilig voor alle huidstypen en kleuren en er zijn geen significante bijwerkingen bekend. Ten opzichte van laser– en IPL-behandelingen kunnen met de eMatrix ook donkere huidskleuren veilig behandeld worden.

De behandeling voelt als een warme, prikkelende sensatie. Na de behandeling ziet de huid er “zonverbrand” rood uit en voelt zij erg warm. Er is geen hersteltijd, de dagelijkse routine kan direct opgepakt worden. Wel zullen in het behandelgebied kleine puntjes zichtbaar zijn, die in uiterlijk 2-4 weken zullen vervagen. Tussen de behandelingen in tot één maand na de laatste behandeling is het nodig om de huid extra te beschermen tegen de zon met een antizonnebrandcrème factor 30.

Wie voert de striae behandeling uit?

De striae behandeling wordt uitgevoerd door de medisch specialisten van Cosmetique Totale. De HBO geschoold en big geregistreerde huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de eMatrix behandeling voor het verwijderen van striae en acne littekens.

Voor een persoonlijk advies bekijkt de huidtherapeut van Cosmetique Totale uw situatie en uw huid. Zij kan een specifiek behandelplan opstellen om samen met u het beste resultaat te bereiken.

Kosten van een striae behandeling?

Er is al een ematrix striae behandeling mogelijk vanaf €150,- per behandeling.
Voor een exacte prijs kunt u langskomen voor een gratis consult. Dan kunnen we de striae bekijken zodat we u precies kunnen vertellen wat de kosten per behandeling zullen zijn.

volgende_l Home

Contact volgende_r