Pigmentvlekken zijn donkere plekjes op je huid. Veel mensen vinden ze niet mooi en willen er graag iets aan doen. Deze vlekjes, ook wel pigmentatie genoemd, hebben verschillende oorzaken, zoals zonschade, hormonen door zwangerschap of pilgebruik of als gevolg van acne of ontstekingen in je huid. Bij The Peeling Clinic behandel ik pigmentvlekken heel effectief met de Cosmelan-behandeling van Mesoestetic, waarover je in deze blog meer leest.

Update blog: 14 febr. 2024 ivm nieuw protocol

Beste behandeling voor pigmentvlekken

Cosmelan is de meest doeltreffende behandeling tegen pigmentvlekken die ik aanbied. Het is de enige behandeling wereldwijd waarmee je 85 tot 95% van het diepliggend pigment kan verminderen. Daarmee is Cosmelan al meer dan 30 jaar dé nummer 1 behandeling voor pigmentvlekken. Niet alleen pigment, maar ook fijne lijntjes worden flink aangepakt, dus win-win! De behandeling bestaat uit een voorbereidende peeling, een masker en thuisproducten. Door de opbouw van deze kuur en de ingrediënten van Cosmelan verdwijnen de pigmentvlekken en krijg je er een egale, stralende teint voor terug!

Welke ingrediënten zitten er in de Cosmelan?

De belangrijkste ingrediënten van de Cosmelan behandeling zijn:

  • Kojiczuur
  • Fytinezuur
  • Ascorbinezuur (Vitamine C)
  • Arbutine
  • Titaniumdioxide
  • Retinylpalmitaat (Vitamine A)

Ik weet het, dat zijn een hoop ingewikkelde namen, maar voor jou is het belangrijkste dat je weet dat de combinatie van deze ingrediënten het enzym tyrosinase blokkeert, dat zorgt voor de aanmaak van pigment.

Cosmelan-behandeling tegen pigmentvlekken

Laten we eens kijken wat de Cosmelan-behandeling precies inhoudt. Voor een Cosmelan-behandeling geldt een vaste planning, zodat je er een optimaal resultaat mee bereikt. Je komt als eerste langs voor een skinconsult, daarin bespreken we je wens en bekijk ik je huid en maak ik foto’s. Ook bespreken we of de Cosmelan-behandeling geschikt is voor jou, omdat je thuis zelf ook flink aan de slag mag gaan met de thuisproducten. Zodra we besluiten dat de behandeling bij je past, gaat het feest beginnen. Ik gaf al aan dat de kuur uit 3 onderdelen bestaat:

  1. Huid voorbereiden
  2. Behandelingen in de kliniek
  3. Thuisbehandeling

Huid voorbereiden

Je gaat thuis eerst 2 weken je huid voorbereiden met producten, deze zitten bij de prijs inbegrepen. Je huid went al aan de ingrediënten en zo werk je rustig naar de behandeling toe. Zo weet je dat je huid klaar is om aan het werk gezet te worden met de peelings en het Cosmelan-masker.

Behandelingen in de kliniek

We plannen eerst een voorbereidende peeling, deze remt het aanwezige pigment, waardoor de Cosmelan-behandeling nog effectiever werkt. Na 3 tot 5  dagen kom je in de terug voor het Cosmelan-masker. Dit blijft 6 tot 8 uur zitten, daarna mag je het zelf verwijderen.

Na het verwijderen van het masker zal de huid rood zijn en warm aanvoelen, alsof je verbrand bent door de zon. Dit brandende gevoel kan tot 10 dagen aanhouden, maar wordt daarna wel minder. Je huid voelt vanaf 2 dagen na de behandeling strak en trekkerig aan en je kan jeuk hebben, waarna je huid gaat vervellen. Schrik niet van deze huidreacties, deze zijn normaal! Het is belangrijk dat je je huid natuurlijk laat vervellen en dat je niet gaat trekken aan velletjes, hierdoor kunnen nieuwe pigmentvlekken ontstaan.

Thuisbehandeling tegen pigment

Vervolgens kom je een week later terug voor de aanvullende thuisproducten. Deze gebruik je daarna voor een half jaar twee keer per dag.

Na een maand zie je al de eerste resultaten en is 85% van de pigmentvlekken verdwenen als sneeuw voor de zon! Om je huid na deze behandeling goed bij te houden adviseer ik om regelmatig een pigmentpeeling van Mesoestetic te ondergaan. We bespreken altijd samen welke peeling of onderhoudsbehandeling het beste bij jou past.

Meer weten?

Denk je nu: deze behandeling wil ik graag om van mijn pigmentvlekken af te komen? Stuur me dan een berichtje!