Wist je dat het heel belangrijk is om je huid goed voor te bereiden op een peelingbehandeling? Als je je huid goed voorbereidt, herstelt de huid veel beter en krijg je de beste resultaten. Hoe zo’n voorbereiding precies werkt leg ik je graag uit!

Je huid voorbereiden op een peeling van Medik 8

Ik werk met de peelings van Medik8, die mooie resultaten geven bij de behandeling van bijvoorbeeld pigmentvlekken. Om de behandeling in de kliniek goed te laten verlopen en om natuurlijk een mooi resultaat te behalen, moet je je huid voorbereiden op de peeling. Zo went je huid al aan de actieve werkstoffen in de peeling en kan ze deze nog beter opnemen.

Hoe bereid je je huid voor op een peeling?

Twee weken voor de eerste peeling begin je thuis met de CSA- routine van Medik8, die bestaat uit twee belangrijke stappen:

  • In de ochtend reinigen en daarna vitamine C en een SPF aanbrengen.
  • In de avond reinigen en vitamine A aanbrengen.

Deze stap is echt ontzettend belangrijk, dus zorg dat je deze routine consequent volgt,. Op die manier went je huid rustig aan de actieve ingrediënten die straks ook in de peeling zitten.

Het effect van vitamine C op je huid

Vitamine C is een sterke antioxidant die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals zonschade en luchtvervuiling. Het gaat daarmee de vroegtijdige veroudering door de zon en het ontstaan van pigmentvlekken tegen.

Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in het stimuleren van collageenvorming. Collageen is een lichaamseigen stof die je huid soepel en strak houdt. De aanmaak van collageen neemt af naarmate je ouder wordt, waardoor je huid slapper wordt en je sneller rimpeltjes krijgt. Vitamine C helpt om die fijne lijntjes en rimpels te verminderen en maakt je huid strakker. Als kers op de taart werkt de vitamine C ontstekingsremmend en krijgt je huid een mooie gloed en voelt soepel en gehydrateerd aan.

Gebruik altijd goede zonbescherming (SPF)

De huid is na het peelen gevoeliger voor uv-straling en daarom is het belangrijk om haar goed te beschermen. Een peeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je huid is daardoor direct na de peeling extra kwetsbaar en moet goed beschermd worden.

Kies altijd voor een goede kwaliteit zonbescherming zonder parfum van minimaal SPF 30. Zorg voor een product dat licht genoeg is voor dagelijks gebruik en dat een breedspectrum bescherming biedt, dus zowel tegen uv A-stralen als tegen uv B-stralen. De Advanced Day Total Protect van Medik8 is een geschikt product om te gebruiken.

Dit doet vitamine A voor je huid

Vitamine A stimuleert de celvernieuwing en versterkt de werking van de peeling. Ook ondersteunt Vitamine A het genezingsproces na de peeling en bevordert het de fibroblastenactiviteit. Nu hoor ik jullie denken…huh Dian wat is dat? De fibroblasten zorgen voor weefselherstel door onder andere aanmaak van collageen, deze geven stevigheid en soepelheid aan de huid.

Handig om te weten voor je start met een peeling

Om de peeling optimaal te laten werken en om je huid niet te beschadigen is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten:

  • Gebruik in de 24 uur voor een peeling geen exfoliërende zuren;
  • Hars 7 dagen voor een peeling en direct na een peeling geen gezichtshaar;
  • Stel je huid in de 24 uur voor de peeling niet bloot aan de zon of zonnebank;

Wil jij je huid nu al voorbereiden op een peeling?

Wil jij je huid nu alvast thuis voorbereiden, zodat je als dadelijk de kliniek weer open is direct terecht kan voor een peeling,? Suur me gerust een berichtje dan plannen we een telefonische of FaceTime afspraak enkijken we samen wat jou huid nodig heeft.