Zodra de herfst begint, krijgt je huid andere behoeften. In de zomer schrijnt de zon (als het goed is) veel, wat gevolgen heeft voor je huidconditie. Ik vertel je graag water in de zomer met je huid gebeurt en wat je huid na de zomer nodig heeft om te herstellen.

Huidklachten na de zomer

Door de blootstelling aan de zon en hogere temperaturen kan je huid veranderen in de zomer. Dit kan leiden tot verschillende huidklachten:

  • Pigmentvlekken
  • Beschadigde huidbarrière
  • Verdikte hoornlaag
  • Verstopte poriën
  • Vochtarme huid
  • Geïrriteerde huid

De herfst is het moment om je huid tot rust te laten komen en te helpen herstellen.

Zo kan je huid herstellen na de zomer

Na het vochtverlies in de zomer heeft je huid behoefte aan hydratatie. Daarnaast is een antioxidant onmisbaar, zoals een vitamine C-serum. Er zijn verschillende vormen van vitamine C voor je huis, ze hebben wel allemaal het zelfde einddoel: een stralende, jeugdige en beschermde huid.

Vitamine C werkt samen met je huidcellen om de aanmaak van collageen te stimuleren, wat zorgt voor een stevigere huid. Daarnaast blokkeert vitamine C het enzym dat pigmentatie veroorzaakt. Vitamine C is dus onmisbaar om je huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Een verdikte huid wordt veroorzaakt als natuurlijke beschermingsreactie van je huid tegen de zon. Alleen, door die verdikking kan talg moeilijker naar buiten, wat zorgt voor ontstekingen. Een peeling(kuur) is hiervoor de beste oplossing. Je lost de talg in je poriën op en brengt de huid weer terug naar de normale dikte. Dit geeft je huid vervolgens een frissere uitstraling

Door natuurlijke beschermingsreactie van de huid gaat deze door de zon in de zomer verdikken, Bij een verdikte huid kan de talg moeilijker naar buiten en hierdoor eerder ontstekingen. Door verdikking van de huid gaat de huid ook ouder uitzien. Met een peeling los je de talg op in de poriën en breng je de huid weer terug tot een normale dikte. De huid krijgt ook weer een frissere uitstraling!

Wat heeft je huid nodig na de zomer?

Naast herstellen is het belangrijk om je huid op de juiste manier te verzorgen in de koudere maanden van het jaar. In de herfst en winter daalt de temperatuur, wat invloed heeft op je huidconditie. Je huid kan bijvoorbeeld droger aanvoelen. Een vochtinbrengende crème of extra serum kan je huid in het najaar de boost geven die ze nodig heeft.

Welke behandelingen kun je het beste in het najaar doen?

Omdat de zon in de zomer sterker is, moet je in die periode goed uitkijken met de huidbehandelingen die je ondergaat. Daarom zijn de herfst en de winter ideaal om een intensievere peeling of lasertherapie te ondergaan. Je huid kan dan rustig herstellen, zonder het risico op zonschade. Voor het beste resultaat doe je een peelingkuur, zodat je jouw huid goed kan herstellen en weer straalt!

Cosmelanbehandeling tegen pigmentvlekken

Een effectieve behandeling tegen pigmentvlekken is Cosmelan. Een intensief en kort behandeltraject, dat bestaat uit een combinatie van behandelingen in de kliniek en thuisverzorging met speciaal daarvoor ontwikkelde producten.

Dit traject duurt ongeveer 6 maanden en je ziet na 1 maand al dat 85% van de pigmentvlekken is verdwenen.

Lees hier meer over Cosmelan

Microneedling

Microneedling is een effectieve behandeling die je huid helpt herstellen. Door een combinatie van een behandeling met hele kleine naaldjes en een vloeistof met actieve en voedende ingrediënten, kan je huid op dieper niveau herstellen. Microneedling is goed te combineren met een peeling.

Lees hier meer over microneedling

Welke producten zijn fijn/goed in het najaar?

Je weet nu welke ingrediënten en behandelingen je huid helpen te herstellen na de zomer en wat ze doen om je huid in de herfst en winter te beschermen tegen kou. Ik zet nu een aantal producten van Medik8 op een rijtje, die ideaal zijn voor huidverbetering in het najaar.

Vochtinbrengende crème en serum

Vitamine C serums

Dagcrèmes

 

Wil je weten welke behandeling en/of producten het beste bij jouw huid passen? Stuur me dan een berichtje voor een advies op maat.