Als huidspecialist breng ik je huid in goede conditie en zorgen we samen dat je huid stralend en gezond blijft. Soms is er wat extra hulp nodig, bijvoorbeeld als je te maken hebt met littekens, hardnekkige pigmentvlekken of couperose. De huidtherapeute is gespecialiseerd in onder andere laserbehandelingen en medische peelings, zodat jouw huid op een veilige en doelgerichte manier kan herstellen. Lees hier meer over wanneer je voor huidtherapie kiest.

Huidtherapie als oplossing voor je huid

De belangrijkste behandelingen die een huidtherapeut uitvoert zijn: laserbehandelingen, huidtherapie en medische peelings. Ik werk al sinds 2014 samen met de huidtherapeuten van Cosmetique Totale. De huidtherapeute is regelmatig een hele dag aanwezig bij The Peeling Clinic om behandelingen uit te voeren en om je advies te geven.

Welke behandelingen voert een huidtherapeute uit?

De huidtherapeut kan je helpen met diverse huidaandoeningen en behandelingen:

 • Laserontharen
 • Acne behandeling
 • Couperose laserbehandeling
 • Schimmelnagels
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Huidverjonging
 • Litteken laserbehandeling
 • Fibromen verwijderen

Ik zal nu wat meer vertellen over een aantal van deze behandelingen. Uiteindelijk bepaalt de huidtherapeute welke behandelingen het beste werken voor jou. Je krijgt een behandelplan op maat, dat kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelingen, zoals laser en medische peelings.

Definitief ontharen met laser

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Daar kun je je behoorlijk rot bij voelen. Om nog maar te zwijgen van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren of harsen. Dankzij de laser kun je definitief ontharen en ben je van die vervelende haartjes af.

Laserontharen is een behandeling die ongewenste haargroei permanent verwijdert. Dankzij de laser kun je de haartjes bij de haarwortel vernietigen. Het gevolg is dat ze langzamer groeien en uiteindelijk uitvallen. Je merkt al verschil na één behandeling met de laser. Gemiddeld heb je 6 tot 10 behandelingen nodig voor een zachte huid zonder haartjes.

Couperose behandelen met laser

Couperose herken je aan rode wangen of rode adertjes rond je neus. Als je er ook nog otnstekingen bij krijgt, heb je last van rosacea. Ik kan me voorstellen dat je hier niet blij mee bent en dat je liever een egale teint hebt. Gelukkig kun je couperose en rosacea goed behandelen met de laser. De huidtherapeute van Cosmetique Totale heeft hier ruime ervaring in en behandelt je huid veilig en effectief met de laser. Je krijgt een behandelplan op maat, dat bestaat uit ongeveer 1 tot 5 behandelingen. Tussen de behandeling zit steeds een periode van 4 tot 6 weken. Het resultaat is 50 tot 75% huidverbetering!

Littekens behandelen met laser

Heb je last van littekens, bijvoorbeeld door acne, een operatie of een ongeluk(je)? Ze zijn goed te behandelen met lasertherapie. Met de laserbehandeling wordt een nieuwe huidlaag aangemaakt, waardoor je huid steeds egaler en zachter wordt. Dit zorgt ook voor minder pijn en betere bewegingsvrijheid. De lasers waarmee de huidtherapeute van Cosmetique Totale werkt zijn: Fractora, Picolaser en CO2-laser. Voor de laserbehandeling krijg je een medische peeling. Hiermee wordt het bovenste huidlaagje afgeweekt, zodat er nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden. Dat zorgt voor opvulling van het litteken. De huidtherapeute kijkt samen met jou welke peeling het beste past en hoe jullie samen jouw huid weer in topconditie krijgen.

Het is mogelijk dat de behandeling van een litteken in je gezicht wordt vergoed door je zorgverzekering. Vraag dit voor je een afspraak maakt na bij je zorgverzekeraar of check het in je polis.

Fibromen verwijderen

Fibromen ken je misschien als ouderdomswratjes of steelwratjes. Het zijn goedaardige huidgezwellen die geen kwaad kunnen, maar die je wel als storend kunt ervaren. De wratjes zijn huidkleurig of lichtbruin. Je ziet ze het meeste in je hals, onder je oksels, je borsten of in je liezen. De huidtherapeute kan ze met coagulatietherapie makkelijk verwijderen.

Waarom kies je voor huidtherapie?

Je weet nu waarvoor je huidtherapie kunt inzetten en waarom je die keuze zou maken. Ook handig om te weten:

 • Cosmetique Totale werkt uitsluitend met paramedische specialisten
 • Alle huidtherapeuten hebben een erkende hbo-opleiding gevolgd
 • Je kunt een afspraak maken zonder verwijsbrief

 

Cosmetique Totale heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling voor acne (littekens), camouflage, pigmentvlekken of ontharen in het gelaat wordt vergoed!