Met een chemische peeling geef je je huid een enorme boost. De peeling verwijdert dode huidcellen en verjongt je huid. Dat helpt je weer aan een betere teint, minder fijne lijntjes en rimpels en een gezonde, stralende huid. Met alleen een peeling ben je er nog niet, de nazorg is minstens zo belangrijk voor een mooi resultaat. Daarom geef ik je tips om je huid gezond en stralend te houden na een chemische peeling.

Je huid gezond en stralend houden na een chemische peeling

De peeling, de producten die je thuis gebruikt en de manier je huid verzorgt vormen samen een gouden combinatie, als je het goed aanpakt. Door je huid elke dag de aandacht te geven die ze verdient en producten te gebruiken die je huid mooier en beter maken, behaal je echt mooie resultaten met een peeling.

Tip 1: Bescherm je huid tegen de zon

Met een breed spectrum zonnebrandcrème bescherm je je huid tegen de zon. De uv-straling van de zon kan je huid beschadigen, pigmentvlekken veroorzaken en het herstelproces na een chemische peeling vertragen. Goede bescherming is daarom belangrijk.

Tip 2: Gebruik een milde reiniger

Na een peeling heeft je huid tijd nodig om te herstellen. Daarom is het belangrijk dat je een milde reiniger gebruikt. Die draagt bij aan het herstelproces. Een heftigere reiniger met bijvoorbeeld zuren kunnen je huid juist irriteren en zelfs beschadigen.

Tip 3: Vermijd exfoliëren

Omdat je huid kwetsbaar is na een chemische peeling, is het belangrijk dat je niets doet om haar verder te beschadigen. Ga dus niet scrubben of exfoliëren, dat kan je huid veel schade brengen.

Tip 4: Hydrateer je huid

Met goede hydratatie maak je jouw huid heel erg blij. Drink dus voldoende water en smeer vochtinbrengende crèmes. Door de peeling kan je huid tijdelijk droog en schilferig zijn, met goede hydratatie draag je bij aan een goed herstel.

Tip 5: Eet gezond

Eet voeding vol vitamines en antioxidanten. Zo geef je je huid essentiële voedingsstoffen die haar gezond houden. Vermijd zo veel mogelijk suiker en bewerkt voedsel. Die kunnen ontstekingen veroorzaken, wat je ook weer terugziet aan je huid.

Je huid gezond en stralend houden na een chemische peeling doe je zo!

Als je jouw huid echt gezond en stralend wilt krijgen en houden, is advies van een huidspecialist altijd een goed idee. Zo weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt en je jouw huid geeft wat ze nodig heeft. Direct na een peeling is nazorg ook heel belangrijk, zodat je een optimaal resultaat behaalt. Bekijk hier de nazorgadviezen voor een chemische peeling. Heb je nog vragen over chemische peelings of nazorg? Stuur dan gerust een berichtje!