Je huid maakt collageen en elastine aan, die zorgen voor stevigheid en een soepele, elastische huid. Als je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen en elastine af. In deze blog vertel ik wat je kunt doen om de elastine-aanmaak in je huid te stimuleren met Elastin Infusion Therapy.

Wat doet elastine precies in je huid?

Elastine is een van de belangrijkste bouwstoffen in de huid en zorgt voor de elasticiteit, veerkracht en een jeugdige uitstraling van de huid. Samen met collageen vormt het bindweefsel in je huid. Collageen zorgt voor stevigheid en veerkracht, elastine maakt je huid stevig en elastisch. Die elasticiteit zorgt ervoor dat je huid weer terug in de oorspronkelijke vorm komt als je lacht of grimast. Alleen, als je ouder wordt neemt de aanmaak van elastine dus af. En daardoor blijven rimpeltjes en fijne lijntjes zichtbaar. Er zijn verschillende producten op de markt die de aanmaak van elastine stimuleren. Je huid gaat dan meer elastine aanmaken, waardoor je huid dus weer beter terug in de oorspronkelijke vorm gaat en je minder rimpels en lijntjes ziet. Een van die producten is Elastin Infusion Therapy.

Behandeling met Elastin Infusion Therapy

De behandeling begint met het verwijderen van dode huidcellen met een romige gezichtsscrub met dubbele werking. Deze scrub bevat jojobakorrels, salicylzuur en amandelzuur. Hierdoor kunnen de  vervolgproducten dieper doordringen in de huid. Daarna breng ik het voorbereidende chaperonne masker aan. Dat werk ik in met warmte door middel van een warmtelamp. Dit masker bereidt de huid voor waarna ik de tropoelastine aanbreng. Dit product dringt diep door in de huid, tot in de dermis, waar het de aanmaak van elastine in gang zet. Ook zorgt deze behandeling voor een diepe hydratatie om de vochtbalans te herstellen. Het resultaat? Een gezonde en stralende huid!

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandeling is ideaal als je te maken hebt met volumeverlies, verslapping, dunne huid en fijne rimpels. Vanaf je 25e begin je al te merken dat je huid minder elastine aanmaakt en vanaf dat moment is deze behandeling geschikt. Het is een pijnloze techniek, zonder operaties of andere ingrepen. Je ziet al na één behandeling verschil. Het beste resultaat behaal je als je de behandeling 2 keer per maand ondergaat. Je huid wordt dan aan het werk gezet om elastisch weefsel aan te maken. Met elke behandeling herstel je 2 jaar aan elastineverlies in je huid. Je kunt dus met een aantal behandelingen al zichtbaar verschil maken!

Meer weten?

Ben je benieuwd of deze behandeling bij jou past? Stuur me gerust een berichtje!