Inmiddels werk ik al heel wat jaren met de producten van Medik8. Die langdurige samenwerking bewijst wel dat ik tevreden ben over het merk. In deze blog vertel ik je graag waarom ik juist voor Medik8 kies. 

Medik8 bij The Peeling Clinic in Echt, Limburg

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met het merk Medik8. Ik was op zoek naar een huidverbeteringsmerk en Medik8 bleef mijn aandacht trekken. Na een tijdje me verdiept te hebben in de ingrediënten en hun CSA filosofie, ben ik zelf de producten een periode gaan gebruiken. Hoe langer ik de producten gebruikte, hoe enthousiaster ik werd. Mijn huid ging er frisser en stralender uitzien. Maandelijkse puistjes kreeg ik veel sneller onder controle en mijn huid herstelde ook veel beter na een onrustige periode. I loved it!
Toen was de keuze snel gemaakt, met dit merk wil ik graag werken en ook andere dames helpen om hun huid te verbeteren.

Medik8 begrijpt de huid

Medik8 begrijpt de huid en is expert in professionele huidverbeteringsproducten. Hun producten zijn zorgvuldig ontwikkeld en richten zich op veel voorkomende huiduitdagingen, van anti-aging tot pigmentproblemen, rode gevoelige huid tot acne. Een mooie huid voor het leven, dat is de ultieme missie van Medik8. Ik sta volledig achter de CSA-filosfie van Medik8:

“Wij geloven dat eruitzien als 40 op 50-jarige leeftijd zo simpel is als het volgen van onze anti-aging filosofie: vitamine C plus zonnebrandcrème overdag, vitamine A’ s nachts.”

Je snapt wel: ik ben super gepassioneerd om jou te helpen aan een mooie en gezonde huid.

Het effect van vitamine C op je huid

Vitamine C is een sterke antioxidant die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals zonschade en luchtvervuiling. Het gaat daarmee de vroegtijdige veroudering door de zon en het ontstaan van pigmentvlekken tegen. Vitamine C speelt ook een belangrijke rol in het stimuleren van collageenvorming. Collageen is een lichaamseigen stof die je huid soepel en strak houdt. De aanmaak van collageen neemt af naarmate je ouder wordt, waardoor je huid slapper wordt en je sneller rimpeltjes krijgt. Vitamine C helpt om die fijne lijntjes en rimpels te verminderen en maakt je huid strakker. Als kers op de taart werkt de vitamine C ontstekingsremmend en krijgt je huid een mooie gloed en voelt soepel en gehydrateerd aan.

Zonbescherming voor een gezonde, stralende huid

Je zou zeggen dat zonbescherming voor zich spreekt, toch laten veel vrouwen het nog achterwege in de dagelijkse huidverzorging. Je huid heeft 365 dagen per jaar bescherming nodig tegen de zon, dus ook in de winter. Wist je dat de zon voor 80% voor vroegtijdige huidveroudering zorgt?

Vitamine A: een wondermiddel voor je huid

Medik8 is expert in vitamine A. Vitamine A stimuleert de celvernieuwing en versterkt de werking van de peeling. Ook ondersteunt vitamine A het genezingsproces na de peeling en bevordert het de fibroblastenactiviteit. Nu hoor ik je denken…huh Dian, wat is dat? De fibroblasten zorgen voor weefselherstel door onder andere aanmaak van collageen, wat stevigheid en soepelheid aan de huid geeft.
Retinol is een vitamine A product, maar zelf ben ik de grootste fan van retinal. Waarom? Retinol kan nog wel eens voor huidirritatie zorgen, omdat retinol nog 11 processen in de huid moet doorlopen om als retinaldehyde (retinal dus) te worden opgenomen in de huid. Retinal slaat deze processen over waardoor het dus veel sneller werkt en minder irritatie veroorzaakt.

Mijn favoriete producten van Medik8

Nu je weet wat de CSA filosofie inhoudt en je doorhebt dat ik heel enthousiast ben over Medik8, wil ik je graag nog vertellen wat mijn favoriete producten zijn:

 

Ben je benieuwd wat Medik8 voor jouw huid kan betekenen? Maak nu een afspraak bij The Peeling Clinic in Echt, Limburg of stuur me een berichtje voor productadvies op maat.