Tegenwoordig kun je bij iedere professionele huidexpert en huidspecialist een peeling laten doen. Een peeling wordt ook wel een exfoliant genoemd. Exfoliëren is een van de belangrijkste onderdelen van huidverbetering. Daarom heb ik me met The Peeling Clinic gespecialiseerd in peelings. Ik vertel je graag meer over wat exfoliëren voor je huid doet.

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is als het ware het bovenste huidlaagje verwijderen. Deze laag bestaat voornamelijk uit dode huidcellen. Door deze te verwijderen, kunnen de werkzame stoffen in een peeling beter en dieper doordringen in je huid. Je huid wordt gestimuleerd om zichzelf te vernieuwen, wat je een stralende teint geeft.

Waarvoor gebruik je een exfoliant?

Een peeling of exfoliant is heel effectief als je last hebt van:

  • Pigmentvlekken
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Acnelittekens
  • Acne

Vaak werkt een exfoliant het beste als je hem in kuurvorm toepast. Een peelingkuur bestaat uit meerdere behandelingen die je om de paar weken ondergaat. Op die manier bereik je de mooiste resultaten.

Thuis je huid exfoliëren

Je hoeft niet altijd naar een salon of kliniek voor een peeling, ook thuis kun je huid exfoliëren.
Om je inzicht te geven in de mogelijkheden zet ik verschillende exfoliants op een rijtje.

Verschillende exfoliants

  • AHA’s (Alphahydroxyzuren) zijn in water oplosbaar en dus met name geschikt voor een normale huid zonder onzuiverheden. DEee zuren zitten in bijvoorbeeld glycolzuur en melkzuur.
  • BHA (betahydroxyzuur) hieronder valt salicylzuur, deze is oplosbaar in vet en dus uitermate geschikt voor een vette of acnehuid.
  • PHA (polyhhydroxyzuren) dit zijn zuren met een grotere molecuul dan AHA en BHA, waardoor ze zachter zijn voor de huid. Daarnaast bevatten ze vochtmagneten die de huid versterken.

Laat je altijd adviseren door een specialist

Voor welke exfoliant je het beste kan kiezen hangt af van je huidtype en eventuele huidproblemen. Ga niet op je eigen gevoel af, maar laat je hierdoor adviseren door je huidexpert. Zo weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt die je huid verbeteren en versterken.

Handig om te weten als je je huid exfolieert

  • Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 als je je huid hebt geëxfolieerd. Je huid is extra kwetsbaar na een peeling, waardoor ze extra vatbaar is voor schadelijke uv-stralen.
  • Een peeling is geen scrub met een grove korrel, maar een vloeistof die dankzij de zuren de dode huidcellen verwijdert en de huid aan het werk zet om zichzelf te vernieuwen.
  • Je kunt een peeling het hele jaar door doen, afhankelijk van het type. Lees hier meer: fabels en feiten over peelings.

Welke exfoliants raad ik jou aan?

Medik8 Sleep glycolic is een peeling voor thuis die zorgt voor een mooie, egale en gezonde huid. Glycolzuur stimuleert de afschilfering van dode huidcellen en verbetert zo de huidstructuur. Door de time release technologie wordt het glycolzuur langzaam in de huid vrijgegeven, hierdoor wordt irritatie tot een minimum beperkt en worden fijne lijntjes en rimpels gecorrigeerd en puistjes verminderd.

De Medik8 Press & Glow is een hydraterende PHA-toner voor dagelijkse exfoliatie die je huid laat stralen het hele jaar door. Deze krachtige toner met enzym-activator plakt niet en droogt je huid niet uit! Wil je geen vale maar een stralende huid? Ga dan voor de Press and Glow!
Tip: een gouden duo in combinatie met de Crystal Retinal voor een stralende huid!

De Mesoestetic Glycolic E + F ampullen zijn echte skinboosters! In deze verpakking zitten 10 kleine flesjes met een cocktail die je celvernieuwing stimuleert en de dode huidcellen verwijderd, je noemt dit exfoliëren. Dit zorgt ervoor dat je huid gladder wordt met minder vlekjes. Ook wordt de collageen aanmaak gestimuleerd, hierdoor verstevigt je huid en worden littekens en grove poriën verminderd. Je huid gaat stralen! Breng een keer per week in de avond een Mesoestetic Glycolic + E + F Ampul aan voor het beste resultaat! In dit product zit 10% glycolzuur. Voel je dat je huid tintelt? Dat kan…dit is normaal!

Gebruik jij al een exfoliant? Stuur me gerust een berichtje voor een persoonlijk advies.