Injectables zoals botox en fillers zijn een fijne oplossing als je een jongere, frissere uitstraling wilt. De keuze voor botox en/of fillers is er wel eentje om goed over na te denken. Het is belangrijk dat je vooraf weet wat je kunt verwachten en welke mogelijkheden er zijn. Op die manier behaal je de mooiste resultaten en heb je lang plezier van je behandeling. In deze blog vertel ik je waar je botox en fillers wel en juist niet voor kan inzetten. 

Wanneer zijn botox en fillers geen goede oplossing?

Vooropgesteld: botox en fillers zijn niet handig als quick fix. Als je van binnenuit niet goed voor jezelf en je huid zorgt, is de kans groot dat botox en fillers niet de gewenste resultaten geven. Ik zet hieronder op een rijtje wanneer botox en fillers geen goed idee zijn:

  • Als je een ongezonde leefstijl hebt: roken, veel alcohol en ongezonde voeding
  • Als je je huid nauwelijks verzorgt of goedkope crème van de drogist smeert
  • Als je wekelijks onder de zonnebank gaat

Mijn advies is dan om eerst je leefstijl en skincare op orde te brengen. Anders is het dweilen met de kraan open.

Wanneer is botox of fillers wel een goed idee?

Heb jij je skincare routine goed op orde en stoor je je nog aan die ene rimpel? Dan kunnen botox en/of fillers net dat puntje op de i zetten in je uitstraling. Je zorgt al goed voor je huid en dat zie je. Die ene rimpel, je wallen of volumeverlies in je wangen of kaaklijn kan je dan nog behandelen met injectables voor het mooiste resultaat.

Wat zijn injectables als botox en fillers?

Injectables zijn behandelingen waarbij een cosmetisch arts vloeistoffen in je huid injecteert. De bekendste injectables zijn botox en fillers. Deze termen worden vaak door elkaar gehaald, dus ik leg graag uit wat het verschil is.

Botox

Botox is de afkorting van botuline toxine A, een eiwit dat in staat is om een spier tijdelijk te verlammen. Deze behandeling is effectief voor de behandeling van rimpels en fijne lijntjes.

Hoe werkt een botoxbehandeling?

Als je gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij inspanning of praten kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden. Lach jij veel? Dan kun je kraaienpootjes naast je ogen krijgen.
Een botoxbehandeling is vrijwel pijnloos en bestaat uit een of meerdere injecties. De botox zorgt ervoor dat de spier tijdelijk verlamt, meestal voor drie tot zes maanden. Het resultaat van een botoxbehandeling door cosmetisch arts Christa Stojkovic is altijd natuurlijk! Je kunt je gezicht nog gewoon bewegen en het verandert niet in een masker. Je rimpels verminderen en soms verdwijnen ze zelfs helemaal!

Fillers

Fillers zorgen voor meer volume in je huid. Daardoor zijn rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar en je gezicht krijgt een vollere en daardoor jongere uitstraling.

Hoe werkt een behandeling met fillers?

Fillers bestaan uit een gel van hyaluronzuur die meer volume aanbrengt op bepaalde delen van je gezicht. De cosmetisch arts spuit de fillers lokaal in, dit is pijnloos. Na afloop kan de behandelde huid wat rood zijn, dat trekt vanzelf weg. Je kunt je dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.

Injectables door cosmetisch arts dr. Christa Stojkovic

Drs. Christa Stojkovic is een bekent gezicht in The Peeling clinic. Ze komt iedere maand naar The Peeling Clinic voor behandelingen met botox en fillers. Christa studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en deed in die tijd veel onderzoek naar plastische- en vaatchirurgie, waarna ze zich specialiseerde in cosmetische dermatologie. Ze werkte na haar studie 5 jaar met veel plezier bij de bekende Velthuis Kliniek en is daarna voor zichzelf begonnen. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met mijn handen bezig te zijn, maar tijdens mijn tijd bij plastische chirurgie is mijn interesse gewekt voor de cosmetische geneeskunde. De combinatie van creatief bezig zijn met oog voor schoonheid én tegelijkertijd de geneeskunde beoefenen, vind ik een enorme uitdaging!” aldus Christa.

Drs. Christa Stojkovic gaat altijd voor een zo mooi mogelijk resultaat en geeft eerlijk en deskundig advies. Ze werkt nauwkeurig en met de grootste zorg. Je bent bij haar letterlijk in goede handen!

Ben je benieuwd of een behandeling met botox en/of fillers past bij jou? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake met Drs. Christa Stojkovic.