Peelings zijn populaire behandelingen, je hoort en leest er steeds meer over. Ik kan me voorstellen dat je veel vragen hebt, daarom beantwoord ik in deze blog de meest gestelde vragen en vertel ik je alles wat je moet weten over peelings.

Veel gestelde vragen over peelings

In The Peeling Clinic krijg ik veel vragen over peelings binnen. Er zijn nog veel misverstanden over peelings, zowel over het gebruik ervan als over de betekenis. Goede kennis is daarom belangrijk voor je besluit om een peeling te ondergaan. Hieronder zet ik de meest gestelde vragen en alles wat je moet weten over peelings voor je op een rijtje!

Wat is de beste peeling?

Er bestaat geen peeling die het beste is, want iedere huid is anders. Er bestaan veel verschillende peelings, met verschillende zuren en samenstellingen en hierdoor ook ingezet kunnen worden bij bepaalde problemen. daarnaast heb je ook oppervlakige peelings of diepere peelings. Voor welke peeling we kiezen is afhankelijk van jouw huid en/of huidprobleem en je wensen. Laat je daarom altijd adviseren door een huidspecialist. Ben je opzoek naar een peeling/exfoliant voor thuis? Dan zijn dit mijn favorieten: https://www.looxs.nl/product-category/huidverzorging/exfoliators-peelings/

Is een peeling goed voor je gezicht?

Jaaa…want een peeling is een must voor een gezonde en stralende huid. Als je jong bent, hebben je huidcellen ongeveer 28 dagen nodig om zich te vernieuwen. Dit natuurlijke afschilferingsproces vertraagt bij het ouder worden. Vanaf je 28e levensjaar komt hier ongeveer 1 dag per jaar bij. Wanneer je 40 jaar oud bent, doet je huid er dus gemiddeld 40 dagen over om zich te vernieuwen. Je huid houdt langer dode huidcellen vast met als gevolg een doffe, droge en gedehydrateerde huid. Regelmatige exfoliatie ( een peeling dus) stimuleert de celvernieuwing, verbetert de opname van producten en zorgt voor een zachte, gladde, frisse en schone huid.

Hoe snel zie je resultaat na een peeling?

Je ziet niet direct resultaat. Na een peeling kan je huid zelfs eerst iets onrustiger en rood worden, warm aanvoelen en in sommige gevallen kunnen er zelfs kleine, bruine korstjes ontstaan, deze genezen vanzelf. Ga er vooral niet aan krabben of pulken! Na 1 tot 2 weken ga je het resultaat zien. Het beste resultaat zie je na een kuur van 6 behandelingen, met een losse behandeling krijgt je huid een flinke boost.

Hoe lang mag ik niet douchen na een peeling?

Douchen mag gewoon na een peeling. Zorg er alleen voor dat er – zeker de eerste week –  niet te heet water op je huid komt. Sauna, zwembad of stoombad raad ik af tot 2 weken na de peeling.

Hoelang moet ik uit de zon blijven na een peeling?

Het is belangrijk om de uv-straling tot 1 maand na de behandeling te vermijden. Gebruik sowieso altijd – ook in de schaduw – een goede zonbescherming, klik hier voor het aanbod. 

Hoe lang duurt het herstel na een peeling?

Er treedt niet altijd een vervelling of afschilfering op. Is dit wel het geval, dan zal dit proces na 24 – 48 uur beginnen en over het algemeen is dit proces na 1 week tot 10 dagen voorbij. Hello glowing skin!

Wat moet ik op mijn huid smeren na een peeling?

Na een peeling is het belangrijk dat je huid verzorgt met kalmerende, voedende en niet-irriterende producten voor de droge en vetarme huid. Klik hier voor goede producten. 
Let op! Gebruik zolang je huid niet hersteld is zeker geen retinol, zuren of andere exfoliërende producten.

Kun je zelf een peeling doen?

Ga voor een goede peeling altijd naar een specialist. Voor een goed resultaat en om schade te voorkomen, is het ook belangrijk om je huid goed voor te bereiden en de juiste nazorg de geven. Wil je meer weten over peelings? Stuur me dan gerust een berichtje!