Je zult vast denken: hoe moeilijk kan het zijn om je gezicht goed te reinigen? Geloof mij, het lijkt makkelijk, maar toch is een fout snel gemaakt. Het is belangrijk om je huid zorgvuldig te reinigen en goed te onderhouden. Ik help je graag op weg en deel de meest gemaakte fouten bij het reinigen van je huid.

Vaak gemaakte fouten bij het reinigen van je huid

Te vaak reinigen

Als je jouw huid meer dan twee keer per dag reinigt beschadig je de natuurlijke beschermingslaag van je huid, de huidbarrière. Let dus op dat je alleen ’s ochtends en ’s avonds je huid reinigt.

Verkeerde reinigingsproduct(en) gebruiken

Als je een verkeerd product gebruikt loop je het risico om je huid te beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan een product met teatree-olie als je al een droge huid hebt. Of een reinigingsproduct met veel minerale oliën als je een vette huid hebt. Vraag daarom altijd advies aan een huidexpert, zodat je zeker weet dat je het juiste product gebruikt.

Reinigingsdoekjes gebruiken

Reinigingsdoekjes zijn een absolute no go!! Ze zijn niet vriendelijk voor je huid, omdat ze bestanddelen als conserveringsmiddelen, oplosmiddelen en vaak ook alcohol gebruiken. Deze stoffen zorgen voor uitdroging en huidirritatie.
Daarnaast laten reinigingsdoekjes een plaklaag achter, waardoor bacteriën juist aan je huid blijven plakken. Het gevolg is dat je poriën verstoppen, wat weer zorgt voor meer onzuiverheden.

Reinigen met te heet water

Hoe lekker het is ook is om warm water te gebruiken als je je huid reinigt, het is geen goed idee. Te warm of heet water zorgt namelijk voor uitdroging. Je kunt je huid het beste wassen met lauw water.

Je handen vergeten te wassen voor het reinigen

Als je je handen niet wast voor het reinigen is het dweilen met de kraan open. Je handen zitten namelijk vol bacteriën. Die zitten overal, bijvoorbeeld ook op je telefoon. Wist je dat daarop alleen al 17.000 bacteriën zitten? Die smeer je dan dus allemaal op je huid.
Was je handen dus eerst met water een zeep voor je aan je gezichtsreiniging begint.

Te hard schuren met een washandje of handdoek.

Het is verleidelijk om flink te schrobben met een washandje, omdat je daar een extra schoon gevoel door krijgt. Of om na je reiniging lekker met een handdoek te wrijven. Dit is geen goed idee! Het tast de buitenste laag van de huid aan en hierdoor loop je het risico op huidirritatie.

Je reinigingsproduct niet grondig verwijderen van je huid

Ben je klaar met reinigen? Zorg dan dat je het product goed afspoelt. Met lauw water, remember?
Als je het niet goed afspoelt, blijft het reinigingsproduct achter op je huid en dat kan voor irritatie zorgen.

Zo reinig je je huid wél goed!

Nu je weet wat je allemaal niet moet doen, wil je natuurlijk ook wel weten wat je wél kunt doen om je huid schoon en gezond te houden. Gelukkig heb ik een fijne en praktische oplossing voor je: double cleanse.

Met deze effectieve methode reinig je je huid eerst met een zachte reiniging, zoals de Micellar Mousse van Medik8 om al je make-up en vuil te verwijderen. Dit is een reiniging die je in combinatie met water gebruikt, zodat je al het vuil van je huid kunt spoelen.
Als tweede gebruik je een reiniging aangepast aan je huidtype, ook deze gebruik je in combinatie met water en spoel je goed af.

Daarna mag je nog een tonic of toner gebruiken. Medik8 heeft sinds kort een nieuwe Toner; de Press en Glow Toner die je met een watje op je huid aanbrengt. Deze verbetert de huidstructuur en vermindert vlekjes. Je huid gaat stralen.

Persoonlijk advies voor de juiste huidverzorging

Door je huid op de juiste manier te reinigen kunnen je verzorgingsproducten hun werk goed doen in de juiste huidlaag en blijven ze niet op je dode huidcellen liggen. Hierdoor kun je je huid effectief verzorgen en verbeteren.

Ben je benieuwd welk product het meest geschikt is voor jouw huid? Stuur me dan een berichtje, ik geef je graag advies op maat.

Liefs,

Dian