De zomer komt niet echt op gang. We hebben ook nog niet echt kunnen genieten van de zon.
Zon of geen zon…toch is een goede UV-beschermer héél belangrijk! Ben je gevoelig voor pigment en/of wil je huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering? Dan heeft je huid wel extra bescherming nodig met een GOED zonnebrandproduct. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar voor ieder huidtype of -probleem. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen de zon 😉 niet meer ziet… Daarom vertel ik je graag meer over de verschillende soorten zonnebrandcrème waar ik graag mee werk.

Verschillende soorten zonnebrandcrème: wat past bij jou?

Ieder huidtype heeft weer andere behoeften en daarom is het belangrijk om je huid met de juiste producten te beschermen tegen uv-straling. Op die manier ga je niet alleen natuurlijke huidveroudering tegen, maar houd je je huid ook gezond. Het is je grootste orgaan en daar kun je maar beter zuinig op zijn!

Zonbescherming van Mesoestetic

Mesoestetic is hoofdsponsor van de Europese campagne voor preventie, vroegtijdige diagnose en behandeling van huidkanker! De Mesoprotech formules bevatten dan ook een unieke combinatie van filters voor een breed spectrum aan bescherming tegen zonnestraling. Ze werken met 3 filters:

  • Fysieke filters: mineraaldeeltjes reflecteren zonnestraling.
  • Chemische filters: absorberen zonnestraling en maken het onschadelijk voor de huid.
  • Biologische filters: blokkeren vrije radicalen en versterken het antioxidant systeem van de huid.

De soorten zonbescherming van Mesoestetic

Nu je weet wat de verschillende filters doen kunnen we kijken welke soorten zonnebrandcrème ik aanbeveel. Ik werk graag met de producten van Mesoestetic, omdat ze je huid echt goed beschermen en tegelijkertijd gezond en stralend houden.

Melan 130+ Pigment Control is een licht getinte crème voor de pigmentgevoelige huid. Dit is het best verkochte zonproduct bij The Peeling Clinic.

Mineral Matt Anti-aging Fluid 50+ is een matterende beschermingscrème met SPF50+. Vermindert overmatige olie en glans. geschikt voor de vette, gecombineerde en gevoelige huid.

Light Water Anti-aging Veil 50+ is een hydraterende beschermingscrème met hyaluronzuur, verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid, geschikt voor de normaal tot gecombineerde huid.

Nourishing Anti-aging Oil 50+ is voedende olie-gel, rijk aan omega 3 en 6, zorgt voor elasticiteit en voeding, terwijl het de beschermende functie verbetert. Geschikt voor de droge en rijpere huid.

Sun Protective Repairing Stick 100+ is waterbestendig en handig om mee te nemen. Bevordert het herstel van de opperhuid. Geschikt voor gevoelige zones zoals lippen, neus, littekens of permanent make up wenkbrauwen te beschermen

Anti-aging Facial Sun Mist 50+ deze spray speciaal voor het gezicht, plakt niet en kan gemakkelijk over je make up gesprayed worden. Handig om altijd in je handtas te hebben.

Zonbescherming van Medik8

Naast de zonbescherming van Mesoesetic, is Medik8 ook een expert in zonbescherming. Ze brengen nieuwe innovatieve -SPF technologien op de markt die tevens de huid gezondheid bevorderen. Ik zet hieronder welke zonbescherming past bij jouw huid.

Physical Sunscreen
“ik heb een gevoelige huid”
“ik wil een fysische zonbescherming”
“ik wil een waterresistent formule”
“ik wil een zonbescherming waarmee ik kan trainen’
De Physicail sunscreen mag niet online verkocht worden en is dus alleen verkrijgbaar in de Clinic

Advanced day Utlimate Protect
https://www.looxs.nl/product/medik8-advanced-day-ultimate/

“Ik wil een ultieme Medik8 zonbescherming”
“Ik wil 360 graden milieubescherming”
“Ik wil een hoger bescherming die ook mijn dagelijkse moisturizer is”

Daily Radiance vitamine C
“ik wil een heldere glanzende huid”
“ik heb een snelle huidroutine nodig”
“Ik start nieuw met CSA”

Advanced Day Total Protect
“Ik wil een lage SPF’
“Ik wil een lichtgewicht zonsschermer”
“ik wil 360 graden milieubescherming”

Kies de zonbescherming die bij je past

Het belangrijkste is dat je een zonbescherming die bij je past. Vind je een vloeibaar product bijvoorbeeld niet fijn, dan kun je kiezen voor de Susan Posnick Brush on Block.

En dan heb ik ook nog de Susan Posnick Brush on Block https://www.looxs.nl/product/brush-on-block/ in de kliniek. Deze zonbescherming breng je met een kwast aan op je huid. Plakt niet, is 100% natuurlijk en geschikt voor ieder huidtype.
Bescherm je huid met 100% natuurlijke zonnebrand, zonder chemische filters en bevat geen Nano deeltjes.
Brush on Block bevat SPF 30, plakt niet en is geschikt voor iedere huid! Deze block verkoop ik in The Peeling Clinic in Echt, Limburg.

Investeer in goede zonbescherming

Hopelijk heb je nu een goed beeld van verschillende soorten zonbescherming. Het is goed mogelijk dat investeren in een complete skincareroutine niet in je budget past. Mijn advies om dan wél te investeren in een goede reiniger en een goede zonbescherming. Je huid zal je hier later heel dankbaar voor zijn!

Heb je vragen over de juiste bescherming van jouw huid? Stuur me gerust een berichtje.