Heb je te maken met puistjes en pukkeltjes, oftewel acne? Dat is een vervelende huidaandoening waar je veel last van kunt hebben. Ik vertel je graag meer over acne: wat is het, hoe kom je eraan en vooral: hoe kom je er vanaf? 

Wat is acne?

De medische term voor puistjes en pukkeltjes is acne vulgaris. Deze huidaandoening ontstaat door verstopping of ontsteking van je talgklierfollikel. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Het is een misverstand dat het alleen voorkomt in de puberteit, ook volwassenen hebben er last van. Om te begrijpen wat je aan acne kunt doen, is het belangrijk om te weten hoe je eraan komt.

De belangrijkste oorzaak van acne

Acne heeft verschillende oorzaken. De meest voorkomende is de overproductie van talg, onder invloed van hormonen. De poriën raken hierdoor verstopt. Die verstopping ken je waarschijnlijk als mee-eters of comedonen. Zwarte comedonen zie je als zwarte puntjes aan de oppervlakte, witte comedonen liggen onderhuids. Omdat bovenin je porie dode huidcellen afschilferen, is er geen plek om het talg naar buiten af te voeren. Dit hoopt zich op, wat je ziet als witte puntjes op of onder je huid. In de talgklieren zitten veel bacteriën die zich razendsnel vermenigvuldigen. Ze zetten de talg om in irriterende vetzuren, die zorgen voor de ontsteking, oftewel puistjes en pukkels.

Andere oorzaken van puistjes

Naast hormonen zijn er ook nog andere oorzaken van puistjes:

 • Wrijving of druk van kleding, mondkapjes of een helm
 • Producten die je talgklier verstoppen, zoals bepaalde cosmetica en oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën
 • Genetische aanleg en stress
 • Voeding, zoals melk en varkensvlees

Wat kun je doen tegen puistjes door acne?

Als je hoopt op een wondermiddel moet ik je teleurstellen: acne kan niet in een paar dagen genezen worden. Voor welke behandeling we ook kiezen, er is altijd geduld nodig. Mijn behandelingen en thuisproducten zijn er op gericht om de huid mooi dun en zuiver te houden door middel van aangepaste peelings en onzuiverheden zoals comedonen en pustels op een goede verantwoorde manier te verwijderen.

Acne behandeling met peelings

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. De actieve stoffen die ik aanbreng op je huid veroorzaken een chemische reactie. Daarom wordt ook wel de naam ‘chemische peelings’ gebruikt. Peelings zijn effectief voor verschillende huidproblemen, zoals pigmentvlekken en acne.

Een peeling zorgt altijd voor exfoliatie. Exfoliatie is het verweken van de bovenste laag huidcellen waardoor die sneller afschilfert. De peeling stimuleert de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken met een gladdere, egalere en beter gehydrateerde huid als resultaat. Doordat elke peeling zijn specifieke eigenschappen heeft, is voor elk huidtype een geschikte peeling. Peelings die ik inzet voor acne remmen de talgproductie, verminderen ontstekingen en verbeteren de huidstructuur.

Welke aandoeningen behandel je met een peeling?

Een peeling is uitermate geschikt om verschillende vormen en gevolgen van acne te behandelen:

 • actieve acne
 • rest acne
 • acne littekens
 • grove poriën / huidstructuur

Gerichte aanpak van puistjes met Acnelan van Mesoestetic

Heb je last van acne en helpen andere behandelingen niet of onvoldoende? Dan is Acnelan geschikt voor jou! De Acnelan behandeling van Mesoestetic is één van de meest effectieve behandelingen tegen puistjes, met behulp van deze behandeling kan zware medicatie tegen acne worden voorkomen. Acnelan is wereldwijd één van de beste behandelingen voor een huid die gevoelig is voor of aangetast is door acne. JE klachten verminderen en kunnen zelfs helemaal verdwijnen!
De werkzame ingrediënten van Acnelan reinigen en zuiveren de huid grondig, waardoor ontstekingen en littekens zullen afnemen. De behandeling garandeert maximale werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit.

Voordelen van de behandeling:

 • Afname talgproductie
 • Vermindert acne
 • Voorkomt ontstaan van nieuwe acne
 • Controleert de groei van bacteriën
 • Reinigt de poriën en de huid grondig
 • Vermindert roodheid en zwelling
 • Ontstekingsremmend effect
 • Verminderen van post inflammatoire hyperpigmentatie en littekens
 • Combineert intensieve behandelingen voor professioneel gebruik met thuiszorgproducten.

Behandeltraject en nazorg

De Acnelan pack omvat 3 sessies met een tussenpoos van 15-21 dagen (afhankelijk van de huidconditie). Na de behandeling kan de huid rood worden en warm aanvoelen. In de 3-5 dagen na de behandeling kan de huid gaan vervellen. De vervelling kan bij de ene persoon meer zijn dan bij de ander. Om de resultaten van de professionele behandeling te behouden, is het belangrijk dat je de thuisverzorgingsproducten strikt gebruikt. Hierover vertel ik alles tijdens het consult. De thuisbehandeling begint op dag 3 na elke Acnelan behandeling.

Meer weten of een persoonlijk advies?

Ben je je puistjes en pukkels beu en wil je graag een oplossing die echt werkt? Neem dan contact op voor een afspraak of om je vragen te stellen.