Het is lente en dat is goed nieuws voor je huid. Waar de koude wintermaanden je huid flink kan uitdrogen, krijgt je huid in de lente te maken met een meer vochtige lucht, meer zon en zweet. Geen vrieskou meer of schrale wind, dus tijd om eens je skincareroutine onder de loep te nemen. Ik geef je graag tips voor huidverzorging in het voorjaar!

Huidverzorging in het voorjaar

Ieder seizoen heeft zijn eigen uitdagingen als het gaat om je huid. In de wintermaanden merkte je misschien dat je huid wat droog en trekkerig aanvoelde. Dat komt door de combinatie van de kou buiten en de droge verwarmingslucht binnen. Je huid moet dan hard werken om soepel en gehydrateerd te blijven. In het voorjaar komt het zonnetje al lekker door en je voelt dat ze goed warm is. De zonkracht neemt toe, dus is het belangrijk om je huid daar goed tegen te beschermen.

Tips voor huidverzorging in het voorjaar

Tip 1: pas je huidverzorging aan het seizoen aan

In de winter gebruik je vaak rijke crèmes en serums die je huid extra voeden en hydrateren. In het voorjaar kun je overstappen op lichtere crèmes en serums. Je huid heeft minder behoefte aan intense voeding en heeft genoeg aan lichtere hydratatie.

Tip 2: Bescherm je huid tegen de zon

Ik noemde het al even: de zonkracht neemt toe, dus bescherm je huid goed tegen uv-straling. Smeer elke dag een SPF van minimaal 30 tijdens je dagverzorging en neem een zonbeschermingsproduct mee in je tas als je de deur uitgaat. Kies voor een product dat je fijn vindt, zodat je het ook echt gebruikt. Er zijn tegenwoordig verschillende opties verkrijgbaar en de dikke, witte crème van vroeger is al lang verleden tijd. Kies voor een crème met een tintje, een facial mist of een handig poeder dat je gemakkelijk over je make-up aanbrengt. Door goed te smeren voorkom je vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken of zelfs huidkanker.

Tip 3: Check de houdbaarheidsdatum van je zonnebrandcrème

Heb je nog een fles of tube zonnebrandcrème over van vorig jaar? Check dan de houdbaarheidsdatum. Zonbeschermingsproducten verliezen hun sterkte als ze langer open zijn. Hierdoor is je huid minder goed beschermd en neemt de kans op verbranding toe. Check dit dus goed om huidschade te voorkomen!

Tip 4: Fris je huid eens lekker op met een behandeling

De lente is hét ideale moment om je huid weer even goed op te frissen. Deze zomer gaat jouw huid meer stralen dan ooit tevoren, want bij The Peeling Clinic kun je ook in de lente en zomer terecht voor de beste & unieke behandelingen.

Deze behandelingen zijn geschikt voor in de lente en de zomer:

  • de Bio Algenpeeling
  • mijn nieuwste behandeling: de Age element peel

Peelings voor goede huidverzorging in het voorjaar

Voor andere peelings zijn we afhankelijk van het weer en jouw leefstijl. Bij minder goed weer kunnen we deze peelings wel inzetten, maar bij volop zon en als je veel buiten bent is het beter om een mildere peeling in te zetten. Zowel de Algenpeeling van Decaar als de Age element peel van Mesoestetic kun je in kuurvorm inzetten, ook in de zomer. Zo ga je met een stralende en gezonde huid door de zomer!

Zie ik je binnenkort bij The Peeling Clinic?