Een zomers bruin kleurtje geeft je meteen een gezonde, frisse uitstraling. Alleen, te veel blootstelling aan de zon is niet goed voor je en kan zelfs leiden tot huidkanker. Dat is een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Gelukkig zijn er tegenwoordig fijne alternatieven voor de zon beschikbaar: zelfbruiners. Wat werkt en wat is de beste?

Waarom kies je voor zelfbruiners?

Zonlicht is niet slecht, zolang je het niet overdrijft. Door zonlicht maakt je lichaam vitamine D aan, dat is juist goed voor je. Maar onbeschermd in de zon en nog verbranden ook? Dat brengt je huid schade toe.  Ik adviseer daarom altijd om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als je van jezelf een lichte(re) huid hebt, kun je kiezen voor zelfbruiners. Daarmee bereik je toch die zonnige gloed op je huid, maar blijft je huid gezond.

Waar let je op als je een zelfbruiner kiest?

Welke zelfbruiner het beste bij jou past is persoonlijk en hangt af van je huidskleur en huidtype. Ook is de vorm verschillend. De één vindt een spray fijner, terwijl de ander voor een lotion kiest. Belangrijk bij een zelfbruiner is dat het geen strepen achterlaat en dat het je huid geen onnatuurlijke kleur geeft.

Zelfbruiners van Marc Inbane

Ik gebruik zelf graag de tanning producten van Marc Inbane. Dit Belgische merk is ontstaan vanuit de boehoefte aan een zongebruinde huid en inmiddels een bekende naam op het gebied van zelfbruiners. Ik krijg van mijn klanten vaker vragen over zelfbruiners en tanning. In deze blog beantwoord ik een aantal veelgestelde vragen!

Zijn de zelfbruiners van Marc Inbane geschikt voor iedereen?

Ja, deze producten zijn geschikt voor alle huidtypen. Zelfs als je een huidaandoening als psoriasis of eczeem hebt kun je onze zelfbruiners veilig gebruiken. Alle producten zijn vegan, dierproefvrij en vrij van parabenen.

Word ik oranje van een zelfbruiner?

Als je oranje wordt van een zelfbruiner, komt dat door de stof caroteen, die ook in wortels zit. In de producten van Marc Inbane zit geen caroteen.

Zijn er verschillende kleuren zelfbruiner?

Nee, Marc Inbane heeft 1 kleur zelfbruiner. Deze kleur mengt zich vanzelf met je eigen, natuurlijke huidskleur. DAardoor krijg je een natuurlijk resultaat.

Kan ik direct na het sprayen al douchen of me aankleden?

De tanning spray droogt binnen een paar minuten. Je kan eventueel ook de föhn inzetten om het droogproces te versnellen. Daarna kan je je gewoon aankleden. Douchen of intensief sporten kun je beter de eerste 3 uur niet doen, omdat de zelfbruiner in die tijd nog doorwerkt.

Geeft een zelfbruiner af?

Als je de zelfbruiner net hebt aangebracht kan het een beetje afgeven aan je kleding. Dit is een klein laagje dat niet is opgenomen door je huid. Zodra je voor de eerste keer doucht of je gezicht reinigt spoel je dat laagje weg. Je kan het gewoon uit je kleding en beddengoed wassen.

Kan ik een zelfbruiner over make-up gebruiken?

Yes! Je kan de sprays van Marc Inbane gebruiken over je make-up. Sterker nog, het werkt als fixatie  en geeft je een mooie, gezonde glow! Handig om te weten: zodra je je make-up verwijdert, is het bruine kleurtje ook verdwenen. Dus wil je de bruine teint langer behouden? Breng de zelfbruiner dan op een schone huid aan.

Naar Marc Inbane in de shop

Heb je nog andere vragen over zelfbruiners? Stel ze gerust!