Bij The Peeling Clinic zet ik al jaren chemische peelings in voor huidverbetering. Ze zijn bewezen effectief om je huid gezonder, strakker en stralender te maken. Over chemische peelings zijn ook een hoop misvattingen. Daar staan we in deze blog bij stil en vertel ik je de waarheid over chemische peeling.

De waarheid over chemische peeling

Over chemische peelings kun je een hoop lezen en leren. Het is altijd belangrijk dat je jezelf goed laat informeren voor je kiest voor een chemische peeling. Doe dit altijd bij een huidspecialist die ruime ervaring heeft met peelings. Dan weet je zeker dat je een goed, deskundig advies krijgt. We gaan nu kijken welke misvattingen er zijn over chemische peelings.

Misvatting 1: Een chemische peeling doet pijn en heeft veel bijwerkingen

Veel mensen denken dat een chemische peeling pijn doet of dat je er dagen niet uitziet. Er zijn sommige peelings die wat licht ongemak geven of die een lichte prikkeling in je huid geven. Dat hangt af van de intensiteit. Een oppervlakkige peeling heeft over het algemeen minder bijwerkingen en hersteltijd dan een diepere peeling. Bij hersteltijd moet je denken aan (lichte) vervelling of wat roodheid van je huid.

Misvatting 2: Chemische peelings zijn alleen voor rimpels

Een chemische peeling kan zeker effectief zijn om rimpels aan te pakken, maar het is veel meer dan dat! je kan een chemische peeling effectief inzetten om verschillende huidproblemen aan te pakken. Denk aan acne, pigmentvlekken, littekens, grove poriën en een verbetering van je huidtextuur. Welke peeling het beste bij je past hangt af van je wensen en je huidtype.

Misvatting 3: Chemische peelings zijn alleen voor vrouwen

Nee hoor! Chemische peelings zijn zeker ook geschikt voor de mannenhuid! Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met huidproblemen. Dat staat los van geslacht of zelfs leeftijd.

Misvatting 4: Je ziet direct resultaat en dat blijft voor altijd

Helaas, was het maar waar, er is geen tovermiddel dat je huid in één keer jonger maakt en houdt. Voor een optimaal resultaat is de nodige inspanning nodig van jou en je huidspecialist. Daarom wordt een peeling vaak in kuurvorm gedaan. De resultaten blijven ook niet voor altijd, omdat je natuurlijke huidveroudering gewoon doorgaat. Het is wel aan te raden om regelmatig een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Misvatting 5: Chemische peelings zijn alleen voor huidproblemen

Net als bij de rimpels zijn chemische peelings er zeker om huidproblemen aan te pakken. Maar je kan er ook voor kiezen om je huid in goede conditie te houden met behulp van chemische peelings. Ze verwijderen dode huidcellen, stimuleren de collageenproductie en verbeteren je algemene huidstructuur.

Chemische peeling? Een goed idee!

Hopelijk heb je weer meer duidelijkheid over chemische peelings. Je ziet dat er een hoop misvattingen zijn. Door altijd met je huidspecialist te overleggen weet je zeker dat je de juiste behandeling krijgt voor jouw huidstructuur en huidtype. Daar heb je uiteindelijk het meeste plezier van! Wil je meer weten? Stuur me dan gerust een berichtje!