Je hebt er misschien al weleens over gelezen of gehoord: een TCA peeling. Dit is een intensieve chemische peeling die diep in je huid werkt. Met een TCA peeling bereik je mooie resultaten. Het is wel belangrijk dat je een TCA peeling laat uitvoeren door een huidspecialist. Ook moet je rekening houden met enige hersteltijd. Hoe dit precies zit, lees je in deze blog. 

Wat is een TCA peeling?

TCA is de afkorting van trichloorazijnzuur, een chemische verbinding die al tientallen jaren wordt gebruikt in de dermatologie en esthetische geneeskunde. TCA peelings bestaan uit een behandeling waarin een oplossing met gecontroleerde concentraties TCA op de huid wordt aangebracht. Dit leidt tot het exfoliëren van de bovenste huidlaag en dat geeft je een gladdere, stralende huid.

Hoe werkt een TCA peeling?

Je kunt nooit zomaar een TCA peeling doen, het is belangrijk dat je je huid daar goed op voorbereidt. Wanneer je huid er klaar voor is, breng ik de TCA peeling aan op je huid. De vloeistof werkt door de bovenste huidlagen te exfoliëren. De bovenste huidlagen komen los, waardoor nieuwe, gezonde huid zichtbaar wordt. Hoe diep de peeling gaat, hangt af van de concentratie en het aantal lagen dat wordt aangebracht.  Daarom is het belangrijk dat je naar een ervaren huidspecialist gaat, zoals The Peeling Clinic. Ik pas je peeling altijd aan op je huidconditie, je wensen en je huidtype.

Wat gebeurt er met je huid na een TCA peeling?

Direct na de peeling is je huid rood en gevoelig. Het lijkt een beetje op verbrande huid na het zonnen. In de dagen die volgen begint de bovenste huidlaag te schilferen en gaat je huid vervellen. Het is heel belangrijk dat je niet aan de velletjes gaat pulken of trekken. Ook smeer je je huid elke dag (ook in de winter en als het regent) in met een SPF van minimaal 50. Je krijgt na afloop van de peeling altijd persoonlijke nazorginstructies mee.

Direct na de peeling kan de huid rood en gevoelig zijn, vergelijkbaar met zonnebrand. In de dagen die volgen, zal de bovenste huidlaag beginnen te schilferen en kan er vervelling optreden. Het is belangrijk om de huid tijdens

De voordelen van TCA Peelings

Een TCA peeling is een intensieve behandeling met mooie resultaten. De behandeling kent een aantal krachtige voordelen:

  1. Huidverjonging: Deze peelings stimuleren de productie van collageen, waardoor de huid steviger en elastischer wordt, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder worden.
  2. Verbetering van huidtextuur: TCA peelings zijn effectief bij het verminderen van grove poriën, acnelittekens en ongelijkmatige huidtextuur.
  3. Minder pigmentvlekken: Deze peeling is ideaal om pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en melasma te verminderen.
  4. Acnebehandeling: TCA peelings kunnen acne verminderen en de huidtextuur verbeteren, wat gunstig is voor mensen met acnegevoelige huid

Meer weten?

Je weet nu dat een TCA peeling een krachtige behandeling voor huidverjonging en huidverbetering is. Heb je interesse in een TCA peeling? Neem dan eerst contact met me op. Ik bespreek dan met je of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat je van de behandeling mag verwachten. Ik begeleid je altijd stap voor stap tijdens een peelingkuur en zorg dat we je gewenste resultaten samen bereiken.

Neem direct contact op!