Peelings zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de huidverbetering. Maar is dat altijd al zo geweest? Wanneer zijn peelings eigenlijk uitgevonden en hoe ging dat vroeger? Tijd om eens te kijken naar Peelings door de jaren heen!

De geschiedenis van peelings

De oude Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Chinezen en Indiërs stonden allemaal bekend om hun gebruik van natuurlijke ingrediënten en technieken om hun huid te verzorgen. De Egyptenaren gebruikten exfoliërende ingrediënten zoals melkzuur, wijnsteen en fruitzuren, terwijl de Grieken fruitzuren zoals citroensap ontdekten voor het reinigen en exfoliëren van de huid. Ook andere beschavingen, zoals de Romeinen, Chinezen en Indiërs, maakten gebruik van verschillende ingrediënten, zoals azijnzuur, om de huid te exfoliëren en te verjongen. Deze vroege praktijken legden de basis voor latere chemische peelings.

De ontdekking van chemische peelings in de moderne tijd

In de afgelopen 100 jaar hebben wetenschappers en dermatologen belangrijke ontdekkingen gedaan op het gebied van chemische peelings. Dankzij pioniers zoals Dr. Max Jessner en Dr. Thomas Baker werd ontdekt wat de effecten van chemische stoffen op de huid was. Hun onderzoeken en werk zijn baanbrekend te noemen.  Dr. Jessner ontwikkelde de ‘Jessner-peeling’, een combinatie van salicylzuur, melkzuur en resorcinol, die nog steeds veel wordt gebruikt om de huid te exfoliëren en te verbeteren. Dr. Baker introduceerde de TCA (trichloorazijnzuur) peeling, die diepere exfoliatie mogelijk maakte. Deze ontdekkingen hebben geleid tot verdere ontwikkeling van chemische peelings en hebben bijgedragen aan ons begrip van hoe we de huid kunnen vernieuwen en verjongen.

Effectieve huidverbetering

Zo hebben glycolzuurpeelings zich bewezen als effectieve behandelingen van verouderde huid. Door de diepere penetratie van de huid helpt glycolzuur om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Salicylzuur helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van de poriën, waardoor acne-uitbraken worden verminderd en zo zijn er nog veel verschillende zuren die kunnen worden ingezet bij verschillende huidproblemen. Naast deze verschillende formules zijn er ook innovatieve technieken ontwikkeld, zoals fractionele laserpeelings en chemische peelings in combinatie met microneedling. Door de combinatie van verschillende technieken en methoden behaal je nog betere resultaten!

Peelings: al eeuwenlang het middel voor een stralende huid!

Met deze evolutie hebben chemische peelings zich tot nu toe ontwikkeld tot zeer aanpasbare behandelingen. Je stemt ze makkelijk af op de specifieke behoeften en problemen van de huid. Daardoor is er voor vrijwel iedereen een passende peeling beschikbaar. En omdat de wetenschap continu verder ontwikkelt, worden peelings steeds beter. Daarmee is een stralende, gezonde huid voor steeds meer mensen binnen handbereik.

Ben je benieuwd wat een peeling voor jouw huid kan doen? Plan dan nu je afspraak!